Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
kultura

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA u sklopu 56. Annale: Brdo 1976. – 2016.

Ursula Krinzinger – izbornica
dr. Jerica Ziherl, Branka Benčić, Ursula Krinzinger – kustosice
POU Poreč – organizator

Austrijski umjetnici, kustosi i teoretičari:
Ursula KrinzingerPeter WeiblPeter WeiermairKarl BaumschlagerGottfried Bechtold, Ernst CaramellePatricia CaireHeinz CibulkaChristoph HorstKob RolandPaul RennerBernd OpplChristian Eisenberger, Anja Ronacher

www.poup.hr    

www.galerie-krinzinger.at
www.muzej-lapidarium.hr   

www.galerija-rigo.hr

PROJEKT -56. Annale: Brdo 1976. – 2016. – 40. obljetnica i sjećanje na održan susret suvremenih umjetnika iz Austrije i bivše Jugoslavije 1976 godine.

Povod  PROJEKTU- 56. Annale: Brdo 1976. – 2016. je  40. obljetnica i sjećanje na održan susret suvremenih umjetnika iz Austrije i bivše Jugoslavije koji je 1976. godine organizirala galeristica Ursula Krinzinger u malom mjestu Brdo u Istri. Cilj je projekta da se nakon četrdeset godina ponovo okupe svi tadašnji sudionici – među inima Marina Abramović, Karl Baumschlager i Heinz Cibulka – i novi mladi medijski umjetnici, kako bi nanovo sagledali, preispitali i valorizirali manifestaciju Brdo 76.  Djela koja nastanu u okviru rezidencijalnog susreta u Kubertonu bit će izložena u Kubertonu i na 56. Annaleu u Poreču.

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA u sklopu 56. Annale: Brdo 1976. – 2016.
kultura

Artis in Residence Kuberton – Srpanj

PROJEKT -56. Annale: Brdo 1976. – 2016. – 40. obljetnica i sjećanje na održan susret suvremenih umjetnika iz Austrije i bivše Jugoslavije 1976 godine

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.