Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Roda Roda

Humorist Roda Roda proveo je svoje djetinjstvo i mladost u Slavoniji, kojoj je posvetio veliki broj svojih priča i anegdota. Sándor Friedrich Rosenfeld ili Alexander Friedrich Ladislaus Roda Roda, kako se kasnije naziva, rođen je 13. travnja 1872. u Drnovice, Moravskoj (tada u Austro-ugarskoj, danas u Češkoj). Povodom 150. godišnjice autorova rođenja Austrijski kulturni forum Zagreb, Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku i Filozofski fakultet u Osijeku na jedan dan oživljuju uspomenu na nekada slavnog sugrađanina.

Profesor Vlado Obad, koje je objavio mnoge znanstvene radove o Roda Rodi te preveo njegova djela, održat će predavanje o Roda Rodi na hrvatskom jeziku.

Posjetitelji će od 13. travnja do kraja travnja ispred Studijske čitaonice GISKO-a također moći posjetiti dvojezičnu (njemačko-hrvatsku) izložbu posvećenu autoru.

Uz izložbu i izlaganje, posjetitelji će 13. travnja moći uživati u izboru epizoda iz serijala Roda Roda pripovijeda, koje nam je za potrebe javnog prikazivanja ljubazno ustupila televizijska kuća Österreichischer Rundfunk (ORF). Tri odabrane epizode prikazivat će se kroz dan u Austrijskoj čitaonici na njemačkom jeziku.

https://www.gskos.unios.hr/index.php/studijska-citaonica/

https://www.ffos.unios.hr/

Roda Roda
© A. Weingerber 1910