Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Silnice i formacije 2018

Naziv Silnice i formacije izveden je iz promatranja grupiranja čestica izloženih magnetnom djelovanju

Silnice i formacije – IVANA OŽETSKI

Serija grafičkih otisaka pod nazivom Silnice i formacije 2018. priklanja ideji kako svi podaci o oblicima postoje utkani i zapisani u nama, a mi ih slutimo i kombiniramo prema unutarnjoj intuiciji, potrebi i trenutku.

Naziv Silnice i formacije izveden je iz promatranja grupiranja čestica izloženih magnetnom djelovanju, ali i grupiranja živih organizama u prirodi poput riba, buba, rojeva i jata, i sinkronicitetu njihovog kretanja.
 
Geometrija prirode nepresušan je izvor inspiracije, a jednako je tako nepregledan i broj mogućih kombinacija i varijacija na temu koja je aktualni predmet mojih istraživanja.Grafički otisci drvenim matricama otisnuti su
na papir i na paus papir što mi omogućuje daljnje kombiniranje, grupiranje, preslikavanje, umnažanje i međusobno rekombiniranje.

vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.

razgovor

Klimatski forumi petkom @ MSU

Razgovori o pokretu protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj i Austriji u okviru izložbe ekološki angažiranog umjetnika Olivera Resslera.

vizualna umjetnost

Austr-i-ja bogata poviješću 1848. – 1945.

Izložba studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku o različitim vidovima austrijske povijesti od polovice 19. do polovice 20. stoljeća.

vizualna umjetnost

Brisilda Bufi: out of frame

U radovima Brisilde Bufi odražava se osobni proces i intenzivno bavljenje fotografijom.