Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
festival

Skener šovinizma – Jelsa Art Bijenale 2021

Radionica 20.07. / 21.07. / 22.07. – 21:00 do 00:00, Zgrada stare Ambulante

Performans 23.07. / 24.07. – 21:00 do 00:00, Zgrada stare Ambulante

Jelsa Art Bijenale 2021 u suradnji s kustosicom Danijelom Oberhofer Tonković i pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Austrije u cilju promicanja međunarodne suradnje i umrežavanja austrijskih umjetnika predstavlja u Jelsi na otoku Hvaru rad proslavljenog bečkog umjetničkog kolektiva God’s Entertainment pod nazivom „Skener šovinizma”, koji će se sastojati od radionice i performansa na temu šovinizma u Hrvatskoj.

Trodnevna interaktivna radionica za građane s članovima umjetničkog kolektiva na temu suočavanja sa šovinizmom održat će se od 20. do 22. srpnja u večernjim satima (21:00 – 00:00). Kao rezultat radionice, 24. i 25. srpnja u večernjim satima (21:00 – 00:00) bit će predstavljena interaktivna instalacija/performans. Njime će građani moći skenirati svoja uvjerenja i saznati smatraju li svoju društvenu skupinu superiornom drugima. Nakon svakog testa slijede rezultati i konzultacije te daljnje preporuke za liječenje stanja, tj prevenciju istog.

GOD’S ENTERTAINMENT (Beč, Austrija) je umjetnički kolektiv i eksperimentalna kazališna skupina koja nastoji nadići (kazališne) konvencije. Djelujući u području performansa, happeninga, vizualne umjetnosti i zvuka, grupa svojim radovima adresira aktualne društvene teme te ih kritički podvrgava performativnom istraživačkom procesu. Njihove radove odlikuju intenzivna izvedba u javnim i izvankazališnim prostorima obojena aktivizmom, aktivno sudjelovanje publike i bogat slikovni jezik koji izvire iz pop-kulture i medija. Svojim radom na duhovit i kritičan način propituju ljudske odnose,

FB event

Instagram kolektiva God’s Entertainment

O performansu “Skener šovinizma”

Skener šovinizma – Jelsa Art Bijenale 2021
© God's Entertainment