Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
seminar

Smart landscapes 2: Renewable and Sustainable

Može li AI (umjetna inteligencija) generirati održivi krajobraz? Kakvi su to energetski krajobrazi i koja je uloga krajobraznih arhitekata u njihovom stvaranju? Koje su nove tehnike u urbanim sredinama za ublažavanja klimatskih promjena i znate li kako to rade u vrtovima Schönbrunna? Koji su to novi projekti krajobrazne arhitekture u Nizozemskoj? Sve to saznajte na međunarodnoj konferenciji Smart landscapes 2: Renewable and Sustainable koju organizira Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata.

Na konferenciji će govoriti renomirani predavači iz Austrije, Mađarske, Švedske, Ruande, Engleske, Filipina, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Nizozemske.

Thomas Roth iz Višeg saveznog zavoda za istraživanje krajobrazne arhitekture Schönbrunn (Höhere Bundeslehr- und Forschungsanstalt für Gartenbau Schönbrunn) održat će predavanje pod nazivom „The sponge city system for Urban Trees – concept, techniques and built examples – A nature based system for climate mitigation in city heat islands“.

Kako bi se organizatori priključili svjetskim trendovima, ovom konferencijom obilježava se travanj kao Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture, dok se 26.4. obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije.

Ulaz je besplatan uz obaveznu potvrdu rezervacije mjesta! Više o prijavama na www.hdka.hr

Program konferencije možete pronaći ovdje.