Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Stefanie De Vos & Angelika Wischermann

Otvorenje izložbe: 02.07. – 21:00

U muzejskoj Galeriji Rigo bit će izloženi radovi Stefanie De Vos i Angelike Wischermann koji su prenijeti sa skupne izložbe „AIR 2020/2021 Vienna/ Hungary/Croatia“, otvorene u bečkoj galeriji Krinzinger Schottenfeld u proljeće 2022. g.

Djela su nastala za vrijeme boravaka u rezidenciji istarskog Kubertona u svibnju i lipnju 2021. godine.

U svojoj osnovi AiR Kuberton nastavak je antologijskih susreta konceptualnih i video umjetnika održanih od 1976. do 1986. g. u istarskom zaseoku Brdo nedaleko od Momjana.

Stefanie De Vos (rođ. 1984. u Zottegemu, Belgija) studirala je arhitekturu na Fakultetu Sint-Lucas u Gentu te likovnu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Antwerpenu i Umjetničkoj akademiji u Beču, gdje od 2011. g. živi i radi.  Svoje slikarske radove izlagala je na skupnim i samostalnim izložbama u Belgiji, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i Rusiji.

Angelika Wischermann (rođ. 1983. u Herdecku, Njemačka) bavi se site-specific performansima i instalacijama. Živi i radi u Beču. Studirala je kiparstvo i medijsku umjetnost na Sveučilištu za likovnu umjetnost i dizajn Muthesius u Kielu te na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču.

http://www.muzej-lapidarium.hr/

https://www.galerie-krinzinger.at/

Photo credits

© AIR 2020/2021 Vienna/Hungary/Croatia at Krinzinger Schottenfeld, courtesy Galerie Krinzinger and the artists / Photo 2021 Arnoud Oliveras Segui / Photo 2022 Tamara Rametsteiner