Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Svjetski dan knjige i autorskih prava: predstavljanje knjige “Ja sam car”

U okviru događanja u suorganizaciji klastera europskih kulturnih instituta EUNIC Croatia i Gradske knjižnice Grada Zagreba, Austrijski kulturni forum će povodom svjetskog dana knjige i autorskih prava predstaviti novoprevedeni austrijski roman „Ja sam car“ Egyda Gstättnera.

Što bi bilo kad bi Austrija ponovno imala cara? I kako bi bilo kad bi on bio impotentni kestenjar iz Klagenfurta? Onda bi se i izbor za prestolonasljednika morao održati putem casting showa. U knjizi „Ja sam car“ se miješaju bizarnosti današnjice i povijesni podaci te se susreću razni protagonisti. Autor E. Gstättner opisuje svijet koji možda i nije tako daleko od stvarnosti.

Igor Crnković, prevoditelj ove nemilosrdne satire, predstavit će knjigu i govoriti o izazovima pri prevođenju u razgovoru koji će moderirati Marijana Rogić Bocchetti. Uz njih, u razgovoru će sudjelovati prevoditelj s rumunjskog jezika Goran Čolakhodžić i prevoditeljica s bugarskog jezika Ksenija Banović, koji će predstaviti odabrane naslove iz tih zemalja. Događanje se potom nastavlja predstavljanjima drugih knjiga i prevoditelja europskih nacionalnih književnosti.

Roman “Ja sam car” je u Hrvatskoj 2023. izdao Leykam International.

https://www.leykam-international.hr/publikacija/266

Svjetski dan knjige i autorskih prava: predstavljanje knjige “Ja sam car”
© Leykam International