Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Tomasz Skweres: Paysage Intime

Ovo se djelo odnosi na jednostavan, nepretenciozan i unutarnji atmosferski stilski smjer francuskog slikarstva 19. stoljeća, koji se naziva „Paysage Intime“.
Glazbeni materijal i jezik kompozicije su poprilično reducirani, no svakom glazbenom elementu daje se puno prostora, kako bi se stvorio gotovo mističan dojam – tako i tišina između uglavnom mirnih akcija ima posebno umjetničko značenje i težinu.
U ovom se glazbenom djelu osjeća jaka veza s prirodom. S jedne strane glazbeni komad vlada unutarnjom fascinacijom prema svakom sitnom detalju, a s druge strane u ovoj kompoziciji veliku ulogu igraju respekt i strahopoštovanje prema beskompromisnoj snazi prirodne sile. Posebna simbolika pronaći će se pri kraju ovog djela, kada se u jednom trenutku svi glazbeni instrumenti sjedine u jedinstveni glazbeni organizam – a time se sugerira ideja i gradi spoznaja da sebe same shvatimo kao dio prirode.

Tomasz Skweres komponirao je ovo suvremeno djelo, a u izvedbi će ga pratiti Hrvatski komorni orkestar.

Poljsko-austrijski skladatelj i čelist rođen je 1984. godine u Varšavi, a danas živi u Beču. Studirao je kompoziciju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kod Chaye Czernowin i Detleva Müllera Siemensa te čelo kod Stefana Kropfitscha i Valentina Erbena.

Iskoristite priliku i uživajte u ovom posebnom koncertu, ulaznice stoje 8 €!

https://www.tomasz-skweres.com

HRVATSKI KOMORNI ORKESTAR VALENTIN EGEL, dirigent TOMASZ SKWERES, violončelo HRVATSKI RAZGOVOR SA SCHUBERTOM II. | Događanja | Lisinski

https://www.hrvatski-komorni-orkestar.com

https://www.mojmaksimir.com

Tomasz Skweres: Paysage Intime
© Unison Shot