Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
vizualna umjetnost

Touch Nature

Otvorenje: 14.02. – 19:00 h

Kustosice: Sabine Fellner i Olga Majcen Linn

Umjetnice/i: Uli Aigner, Michael Endlicher, Peter Hauenschild, Barbara Anna Husar, Kitty Kino, Antonio Kutleša, Ferdinand Melichar, Ana Mušćet, Klaus Pichler, Monika Pichler, Oliver Ressler, Davor Sanvincenti, Marielis Seyler, Laurent Ziegler/Georg Blaschke

Izložba “Touch Nature” kritički se osvrće na nezaustavljivo iskorištavanje i ekonomizaciju resursa naše planete te u prvi plan stavlja pitanje, kako umjetnice/i svojim sredstvima mogu odgovoriti na prijetnje prirodi koje su za čovjeka od egzistencijalne važnosti. Nakon Rima i Budimpešte “Touch Nature” sada se predstavlja u Zagrebu radovima austrijskih i hrvatskih umjetnica/ka.

Radove povezuje nada i optimizam u pogledu na budućnost kao i vjera da čovječanstvo može spriječiti najavljenu globalnu katastrofu vlastitim savjesnim djelovanjem.

Koncept serije izložbi “Touch Nature” koju je razvila ugledna austrijska povjesničarka i kustosica Sabine Fellner predviđa niz izložbi različitog opsega u razdoblju od 2022. do 2024. godine, a radovi s pojedinačnih izložbi okupit će se u velikoj izložbi u Muzeju umjetnosti Lentos u Linzu u proljeće 2025. godine.

Galerija VN