Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

„U afektu“ – testna projekcija zatvorenog tipa

„U afektu“ prati suživot mladog para, Marine i Davida. Kroz svoju nelinearnu strukturu, priča skače u prošlost i sadašnjost prateći emotivni ključ. Marina je slikarica, bavi se svojom strašću, a David je zaboravio na karijeru glazbenika i pomirio se s poslom od 9 do 5.

Kompromisi i žrtve koje su činili jedno za drugo će oblikovati sljedećih nekoliko godina njihovih života. Gledajući ih kako se mire nakon svake svađe, teško je vidjeti kako se odnos polako raspada. Kada David, umoran od posla, zakorači u Marininu paletu boja, između njih izbije svađa. Svakodnevna nesuglasica, započeta sitnicom, vrlo brzo preraste u bezumnu dreku. Bore se međusobno, ali i s odlukama zbog kojih su se kroz suživot mijenjali. Marina odjednom osjeti težinu situacije i odluta u stanje šoka. David joj pokušava pomoći, ali ona ostaje tvrdoglava dok se voze u nepoznato. Zajedno.

Film redateljice Laure Pascu u produkciji Udruge Blank nalazi se u završnoj fazi montaže, a uz dopuštenje redateljice prikazuje se na testnoj projekciji zatvorenog tipa. Cilj je događanja potaknuti razgovor među mladima u okviru Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji Ujedinjeni narodi obilježavaju od 25.10. do 10.12. pod nazivom „Orange the World“ te uz popratnu vizualnu simboliku narančaste boje. Redateljica će u diskusiji s učenicima ujedno prikupiti povratne informacije o filmu, koje će joj poslužiti u njegovu dovršavanju za početak plasmana.

Događanje se organizira u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien.

https://www.facebook.com/uafektu

https://www.unwomen.at/unserearbeit/kampagnen/orange-the-world/orange-the-world-2020/