Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
teatar

U ime oca

Pred djecom koju su rodile žene na ratnome području, a čiji su očevi strani vojnici, i dalje se nalazi bitna prepreka za uspješnu integraciju u društva koja su pretrpjela sukob. Često postaju žrtvama društvenog ponižavanja, ne uživaju u istim prednostima života u zajednici koje pripadnu drugoj djeci samohranih majki, a njihove ih zajednice često stigmatiziraju i isključuju kao „djecu neprijatelja” i „okupatorsku djecu”. Ta nipošto nova pojava dokumentirana je nizom istraživanja o fizičkim i psihosocijalnim posljedicama oružanih sukoba na ženama i djeci, no manjka rezultata istraživanja i malo je povijesnog razumijevanja za ratno nasilje nad ženama te za djecu rođene u ratu ili pod okupacijom.

Austrijski kulturni forum stoga sa zadovoljstvom najavljuje izvedbu plesne predstave „U ime oca”.

Dokumentarni plesni komad tematizira iskustva tzv. djece rođene zbog rata (CHIBOW – Children born of war), odnosno djece koja su rođena kao posljedica spolnog nasilja u ratu.

Redatelj je predstave umjetnik s austrijskom adresom Darrel Toulon. Komad je nastao u koprodukciji Alpha Group iz Austrije i Narodnog pozorišta u Tuzli i prvi se put izvodi uživo.

Uz to, prva izvedba ovog dirljivog komada uživo u Vinkovcima planirana je za 27.3. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

https://www.chibow.org/

https://de-de.facebook.com/ChildrenBornofWar/

https://www.the-alpha-group.org/current-production/

https://de-de.facebook.com/darrel.toulon