Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
glazba

Noreia String Quartet

Lena Kolter – violina
Alma Portič – violina
Anna Bednarchuk – viola
Jana Thomaschütz – čelo

Noreia String Quartet čine četiri mlade žene koje su u ljeto 2021. godine krenule zajedničkim putem iz Koruške. Od tada su na turneji sa svojim prvim koncertnim konceptom – djelima komponistica – te su započele studij komorne glazbe na Privatnom sveučilištu za glazbu i umjetnost grada Beča (MUK) kod profesora Floriana Bernera.
2022. godine ove glazbenice porijeklom iz Koruške/Austrije, Slovenije i Ukrajine, osvojile su nagradu za komornu glazbu ARTEDEA.
Njihovo glazbeno izražavanje usko je povezano s njihovom radošću muziciranja, njihovim aktivizmom i traganjem za svojim vlastitim stilom, koji ne mora obvezno imati korijene u uobičajenim tradicijama gudačkog kvarteta. Izradi svojih koncertnih programa pristupaju konceptualno, to jest, osmisle posebnu temu koja vodi kroz večer te prema tome odaberu glazbena djela koja su im bliska srcu i koja na njih imaju značajan utjecaj.

Koncert u Rovinju ostvaren je u suradnji s Ljetnim festivalom Rovinj. Nastup u Novom Vinodolskom odvija se u suradnji i u okviru Festivala klasične glazbe Art Novi. Koncert u Cresu organiziran je zajedno s gradom Cresom.

PDF: Program Art Novi

https://www.facebook.com/noreiaquartet/