Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
prezentacija

Vegetarijanska ljetna kuhinja: Mladi kukuruz na roštilju s bistricama i pistacijama

Sastojci za 4 osobe

za kukuruz

4 svježa klipa kukuruza
1 l kokosova mlijeka
Maslac za mazanje
Med za mazanje
3 grančice limunskog timijana

za bistrice

60 g feta sira
40 g pistacija
2 bistrice
Prava krasuljica, grubo nasjeckana
Morska sol
Bengalski papar

za marinadu

1 jušna žica octa od šerija
2 jušne žlice ulja od pistacija (ili lješnjaka)
1 prstohvat morske soli
Med po potrebi

Priprema

Klipove kukuruza dan prije kuhati 10 minuta u mješavini kokosova mlijeka i 1 litre vode, a zatim ohladiti. Ohlađene kukuruze prepoloviti. Narezati feta sir na kockice, izvaditi pistacije iz ljuski, bistricama izvaditi koštice i prerezati ih na četvrtine. Sve pomiješati i začiniti krasuljicom, morskom soli i paprom.

za marinadu

Ocat, ulje i sol pomiješati i po potrebi zasladiti medom. Prepolovljene klipove kukuruza namazati maslacem i medom te položiti na roštilj s limunskim timijanom dok ne poprime boju. Ukloniti s roštilja, premjestiti na tanjur i dobro prekriti mješavinom bistrica i feta sira. Lagano zagrijanu marinadu preliti po njima.