Sastojci za 2 osobe
80 g kuskusa
500 ml povrtnog temeljca
1 jušna žlica tamnog ulja od sezama
40 g crvene paprike narezane na kockice
40 g žute paprika narezane na kockice
40 g svježih krastavaca narezanih na kockice
40 g cherry rajčica narezanih na kockice
1 čajna žlica ras el-hanouta
Ocat po želji (najbolje ocat od chardonnaya)
Morska sol
Svježe začinsko bilje, npr. ružmarin, timijan, krasuljica, korijander
Priprema
Kuskus usuti u fino cjedilo i otprilike 1 minutu držati u kipućem temeljcu. Ukloniti cjedilo iz temeljca. Kuskus ohladiti u zdjeli. Da ne bi izgubio rahlost, odmah pomiješati kuskus sa sezamovim uljem. Ostale sastojke pomiješati s lagano ohlađenim kuskusom te začiniti.
Savjeti
Oni koje vole pikantno mogu dodati malo čilija.
Kuskus od prosa ne samo da ima fantastičan okus, nego je i vrlo bogat vlaknima i ugljikohidratima.