Sastojci za 4 osobe
200 g lisičarki
1 crveni luk
1 jušna žlica maslinova ulja
50 g prave krasuljice
50 g kapara
150 g svježeg kozjeg sira
150 ml mlijeka
4 jaja
Morska sol
Mljeveni papar
Tijesto (str. 163 u knjizi)
Masnoća za kalup
Priprema
Očistiti lisičarke i narezati luk na kolute.
Kratko ih popržiti zajedno u maslinovu ulju. Začiniti i izvaditi iz tave.
Začinske trave sitno nasjeckati i kratko pomiješati sa svježim sirom, mlijekom, jajima, soli i paprom.
Tijesto razviti na debljinu 5 mm i staviti u namašćen kalup.
Dobro napuniti punjenjem od luka i gljiva i prekriti tekućom mješavinom ostalih sastojaka.
Tijesto se ne mora ispeći unaprijed.
Peći na 180 stupnjeva na gornjem grijaču i 200 stupnjeva na donjem grijaču otprilike 15 do 20 minuta. Kratko ostaviti da se ohladi i poslužiti.
Savjeti
Kao prilog odlično odgovaraju lisnata salata ili matovilac.
Tarte se alternativno može peći na 160 stupnjeva s ventilatorom.