Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Virtualni obilasci povodom Međunarodnog dana muzeja

Savezno ministarstvo za europske i međunarodne poslove Republike Austrije i Muzej povijesti umjetnosti u Beču pozivaju vas povodom Međunarodnog dana muzeja na virtualni obilazak kroz Muzej povijesti umjetnosti u Beču i dvorac Ambras u Inssbrucku.

Muzej povijesti umjetnosti u Beču ubraja se u najznačajnije svjetske muzeje. Uživajte u umjetničkim djelima koja se nalaze u ovom muzeju koji kao malo koji drugi muzej otkriva kolekcionarsku strast careva i nadvojvoda iz obitelji Habsburg. U slikarskoj galeriji vidjet ćete jedinstvena djela starih majstora kao i najveću svjetsku zbirku Bruegela. Osim toga otkrijte predivna umjetnička blaga poput svjetski poznate Saliera von Benvenuto Cellini. Tu vas očekuju i egipatsko-orijentalna zbirka, antička zbirka kao i kabinet kovanica.

Tirolski pokrajinski vladar nadvojvoda Ferdinand II. (1529.-95.), sin cara Ferdinanda I. dao je preurediti srednjevjekovnu utvrdu Ambras za svoju ženu Filipinu Welser u renesansni dvorac. Za svoju impresivnu zbirku umjetnina dao je urediti jedinstveno koncipiran prostor koji se smatra pretečom današnjih muzeja i koji je do danas ostao na svom izvornom mjestu.

https://www.khm.at

https://www.schlossambras-innsbruck.at