Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
književnost

Virtualno čitateljsko proljeće: Gertraud Klemm

Zaboravljena autorica feminističke avangarde Helene Schulze je umrla. Sada je se spominje kao kandidatkinju za Njemačku književnu nagradu. Njezina prijateljica Elvira Katzenschlager trebala bi urediti njezinu ostavštinu i slučajno se odjednom nađe u marketinškoj mašineriji punoj pohlepe, zavisti i senzacionalizma. Zgrožena prekida velik intervju povodom prijateljičine smrti i s bitno mlađim kamermanom Adrianom se otiskuje na putovanje Austrijom kako bi ispravila iskrivljenu biografiju svoje prijateljice. Ono što isprva počinje kao pokušaj osvete sve se više pretvara u križarski rat protiv zadrtosti i seksizma. Elvira i Adrian prekrivaju kipove junaka, razmontiraju kapelice kraj puta i ometaju dodjele nagrada. Njihovo kršenje pravila bez daha sve više prelazi na onu stranu zakona dok se kreću prema Napulju, gdje je planirana posljednja akcija.

Gertraud Klemm udara ondje gdje boli. Na primjeru književne branše pokazuje kakvo je stvarno stanje glede ravnopravnog odnosa spram žena, a upozorava na to da je potrebno više buntovnosti i hrabrosti da bi se nešto zaista promijenilo.

Nadasve važna i aktualna tema – stoga ne propustite ovaj zanimljiv razgovor s austrijskom autoricom Gertraud Klemm!

Roman „Hippocampus” upravo se prevodi na hrvatski, a autorica će u jesen osobno doći u Hrvatsku kako bi ga predstavila. Pratite nas i dalje kako biste saznali više!

Prijava na virtualno čitateljsko proljeće: https://www.goethe.de/ins/cs/de/kul/bib/lit.html

Virtualnog čitateljsko proljeće je suradnja DAAD-a i OeAD-a.

Virtualno čitateljsko proljeće: Gertraud Klemm
© Verlag Kremayr & Scheriau