Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Drvo – pokradena šuma

Režija: Ebba Sinzinger, Michaela Kirst, Monica Lazurean-Gorgan

Nezakonita sječa stabala milijardu je dolara vrijedan globalan biznis koji svakog dana nanosi otvorene rane na posljednjim preostalim nedirnutim plućima Zemlje. Drvna mafija prijeti aktivistima, novinarima i šumarima ili njihovim životima, a političari primaju mito ili su podvrgnuti pritiscima. Dokumentarni film prati Alexandera von Bismarcka, šefa Međunarodne agencije za istraživanje okoliša i bivšeg američkog marinca, koji kreće na tajna putovanja na neposredna mjesta zločina.

Redateljicama ovog filma stalo je ne samo do otkrivanja skandaloznih slučajeva, nego prije svega do promjene svijesti politike i civilnog društva, kao i do stvaranja novog kodeksa ponašanja svjetskog gospodarstva i potrošača.

Film je dio popratnog programa izložbe Barikadiranje ledenih ploča – istraživački pothvat Olivera Resslera, koja se od 30. 11. do 30. 1. održava u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Projekcija filma održava se u suradnji s Udrugom za promicanje kulture DOKUart Bjelovar.

Nakon projekcije austrijski umjetnik i ekološki aktivist Oliver Ressler razgovarat će s Dorom Sivkom, koordinatoricom Aktivističke grupe Zelene akcije i Okolišnog filmskog festivala i Azrom Svedružić, multimedijalnom umjetnicom i autoricom projekta Slušaj šume! o deforestaciji, a razgovor će moderirati filmska kritičarka i povjesničarka umjetnosti Jelena Pašić.

Ulaznice se mogu kupiti u Dokukinu KIC. Događanje se održava uz predočenje Covid potvrda.

https://www.wood.film/

https://www.kic.hr/

http://www.msu.hr/dogadanja/Barricading-the-Ice-Sheets/457/en.ht

Drvo – pokradena šuma
© Österreichisches Filminstitut