Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
prezentacija

Znanstveni piknik: Lea M. Ibele

Dvanaesti po redu Znanstveni piknik, koji organizira udruga Profesor Baltazar u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, CARNET-om i Mrežom popularizatora znanosti te uz potporu Krapinsko-zagorske županije, održava se ove godine u Muzeju seljačkih buna i stubičkom dvorcu Oršić, gdje će ove godine prezentacijom sudjelovati i austrijska kemičarka Lea M. Ibele.

O istraživačici:

Lea M. Ibele odrasla je u Austriji i diplomirala kemiju na Sveučilištu u Beču. Otad je dijelom istraživačkih timova na nekima od vodećih svjetskih sveučilišta, gdje pomiče granice u toj znanosti i njezinim primjenama. Kao nastavnica, govornica i aktivna istraživačica, otkriva nova polja. Danas je postdoktorandica na Institutu za fizikalnu kemiju Sveučilišta Paris-Saclay. Njezina se istraživanja kao stručnjakinje za teorijsku kemiju usredotočuju na međuigru svjetlosti i molekula, pri čemu razvija nove metode opisivanja te interakcije na računalu.

Lea M. Ibele © Rainer Ibele

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

http://znanstvenipiknik.weebly.com/

https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik/?locale=hr_HR

Znanstveni piknik: Lea M. Ibele
© Udruga Profesor Baltazar