Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Novosti

30 godina diplomatskih odnosa

Austrija i Hrvatska 2022. slave 30. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa! Austrijski kulturni forum raduje se što će tim povodom oblikovati osobito raznolik program za jubilarnu godinu 2022.

Jubilej je također dobra prilika da se preispita slika koju građani Hrvatske imaju o Austriji. Pitanjem toga na koji način oni vide i vrednuju Austriju bavi se i Sveučilište u Zadru, koje u suradnji sa Sveučilištem u Innsbrucku provodi istraživanje i anketu na tu temu. Kao Austrijski kulturni forum, podupiremo taj projekt i srdačno Vas pozivamo da do 15. veljače sudjelujete u anketi putem sljedeće poveznice:

https://sosci.univie.ac.at/oebildhr/

Osim toga, pozivamo Vas da cijele godine sudjelujete u našoj kampanji #AlmostAustria na društvenim mrežama. Ta je kampanja nadahnuta radom austrijskog umjetnika Wojciecha Czaje, koji je u svojoj seriji slika „Almost“ pokušao uhvatiti prizore s bečkih ulica i građevina koji ga asociraju na druge gradove. Izložba će se tijekom cijele 2022. godine predstavljati u različitim mjestima diljem Hrvatske – od 28. siječnja premijerno se može posjetiti u Centru za mlade Bunker u Samoboru. Istodobno, pozvani ste predstaviti svoju sliku o Austriji na društvenim medijima koristeći se hashtagom „#AlmostAustria“. Što vas u Hrvatskoj podsjeća na Austriju? Gdje otkrivate austrijske tragove i koji prizor s ulice za vas predstavlja „AlmostAustria“? Radujemo se Vašem sudjelovanju i idejama!

30 godina diplomatskih odnosa
vizualna umjetnost

Wojciech Czaja: Almost

Otvorenje izložbe povodom Noći muzeja 2022.