Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Natječaji

Natječaj za Nagradu dr. sc. Erharda Buseka za promicatelje regionalne integracije 2024.

U čast neumorna angažmana bivšeg austrijskog vicekancelara dr. sc. Erharda Buseka u procesu pretpristupanja zemalja istočne i jugoistočne Europe EU-u, Savezno ministarstvo europskih i međunarodnih poslova Republike Austrije (BMEIA) zajedno s Vijećem za regionalnu suradnju (RCC) po drugi put raspisuje natječaj za nagradu pod nazivom “Champion of Regional Integration Dr. Erhard Busek”. Financijska nagrada je u odnosu na prošlu godinu udvostručena i iznosi 10.000 eura.

Nagradom se izdvajaju izvanredne inicijative i projekti civilnog društva usmjereni na poticanje međunarodnih suradnji i integracije u jugoistočnoj Europi 2023. godine. Detalji o natječaju mogu se pronaći na internetskoj stranici BMEIA-e. Nominacije se se mogu predati na stranici RCC-a do 5. svibnja 2024.

Prošle je godine nagrada jednoglasnom odlukom žirija dodijeljena glazbenoj skupini No Borders Orchestra. Orkestar nadilazi okvire konvencionalnih sastava i univerzalnim jezikom glazbe potiče pomirenje u regiji bogatoj kulturnom raznolikošću.

Natječaj za Nagradu dr. sc. Erharda Buseka za promicatelje regionalne integracije 2024.