Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

10. dani austrijske kulture u Osijeku

29.11. – 6.12.2019.

Ovogodišnji Dani austrijske kulture u Osijeku u znaku su jubileja – Austrijski kulturni forum Zagreb slavi 10. godišnjicu ove kulturne manifestacije.

Otvorenje 10. dana austrijske kulture uveličat će inscenacija djela „Wolfgang Amadé“ Renata Zanelle o životu Wolfganga Amadeusa Mozarta u izvedbi Europaballetta iz St. Pöltena na glazbu W. A. Mozarta i Antonija Salierija. Scenografiju potpisuje poznati austrijski umjetnik Christian Ludwig Attersee.

Nakon otvorenja u narednim danima slijedi program koji se sastoji od izložbi, filmskih projekcija, predavanja i koncerta.

Dani austrijske kulture u Osijeku, koje Austrijski kulturni forum Zagreb već desetu godinu organizira zajedno s partnerima iz Osijeka, dobar su primjer za to kako se razumijevanje, poznavanje, znanje i povjerenje iz godine u godinu može graditi i poboljšavati te naposljetku rezultirati ovako dobrom dugogodišnjom suradnjom.

Austrijski kulturni forum Zagreb ovom prilikom želi zahvaliti svim dosadašnjim partnerima i njihovim suradnicama i suradnicima koji su obilježili i podupirali ovaj projekt, među ostalima to su Grad Osijek, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Kinematografi Osijek i kino Urania, Gradske Galerije Osijek – Galerija Waldinger, Muzej likovnih umjetnosti, Arheološki muzej, Muzej Slavonije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Austrijska čitaonica.

Sponzor Dana austrijske kulture u Osijeku je Raiffeisenbank, koja već dulji niz godina angažirano podržava predstavljanje austrijske umjetnosti i kulture u Osijeku.

Detaljan program možete preuzeti ovdje.

Letak