Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

AKF književni klub 2024

Kada čitamo, uronimo u nove sfere i svjetove. Čitanje nas nasmijava, tjera nas na razmišljanje, a ponekad dovede i do suza. Na taj način nam pomaže da se opustimo, potiče našu maštu i imaginaciju, trenira naše kognitivne sposobnosti, prenosi nova znanja, stimulira moždane stanice, obogaćuje fond riječi, poboljšava koncentraciju te povećava emocionalnu inteligenciju.

Većina ljudi prestane čitati knjige nakon završetka školovanja. „Dosadna” obvezna lektira je prošlost pa se nadalje posvećujemo raznim kratkim vijestima na internetu ili u novinama. Umjesto da vježbamo i potičemo mozak, često smo skloni prepustiti se zabavnim informacijama na pametnim telefonima, društvenim mrežama ili na televiziji. Posljedice su toga vrlo štetne, ne samo za pojedince, već i za društvo u cjelini.

Stoga otkrij velike prednosti redovitog čitanja pomoću našeg književnog kluba! Na našoj internetskoj stranici svaki mjesec predstavljamo austrijske romane prevedene na hrvatski, kao i njihove autore, odnosno autorice. Jer mi smo uvjereni da je čitanje najljepša sporedna stvar na svijetu!

AKF književni klub je dostupan isključivo na hrvatskom jeziku.

AKF književni klub

AKF književni klub 2024
© Leykam International & Sandorf