Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

Natječaj za nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti „Albert Goldstein“ u 2021. godini

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje godišnju

nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti 
ALBERT GOLDSTEIN

kao jednokratnu i direktnu potporu za promicanje nakladništva, u iznosu od 2.500,– Eura za objavljivanje jednog suvremenog austrijskog naslova (proza ili poezija) na hrvatskom jeziku u 2021. godini.

Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2021. Austrijskom kulturnom forumu, Gundulićeva 3, HR-10000 Zagreb, e-mail: nada.ivanusic@bmeia.gv.at i ivana.seperic-katic@bmeia.gv.at te u kopiji putem pošte.

Odluka o dodijeli novčane potpore bit će objavljena u veljači 2021. g. Rok predaje rukopisa je 1. svibnja 2021. g., a naslov mora biti objavljen do kraja studenog 2021. g. te svakako do početka Sajma knjige u Puli. Novčana se potpora isplaćuje nakon predočenja rukopisa.

Izabrana knjiga se u nazočnosti autora i izdavača predstavlja u Puli u okviru međunarodnog sajma knjiga „Sa(n)jam knjige“.
Austrijski kulturni forum dodatno će financirati i zajedno s nakladnikom organizirati austrijskom autoru ili autorici nagrađenog djela predstavljanje u Hrvatskoj.

Odajući počast i u sjećanje na 2007. godine preminulog hrvatskog izdavača, urednika, pisca i prevoditelja Alberta Goldsteina nagrada se od 2008. godine dodjeljuje izdavačkim kućama.

Tekst natječaja možete preuzeti ovdje.