Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

Pando Trio

Tobias Pustelnik – saksofon
Paula Langthaler – klavir
Ivar Roban Križić – bas

Pando – šuma u SAD-u, ali i puno više od toga. To je cijeli organizam, jedan živući organizam. Kao i nedavno osnovana grupa. Stojeći u toj šumi, ono što primjećujemo su različiti pojedinci, a sve je povezano ogromnim podzemnim sustavom korijenja. Kao i taj veliki kolektiv drveća, kultura je ono što povezuje sve. Mi kao umjetnici i glazbenici možda nismo u fokusu društva u ovim izvanrednim vremenima, ali smo ovdje. Za vas i za nas. Još uvijek stvaramo glazbu, bez obzira na sve, kako bismo vam dali ono najbolje što možemo: joie de vivre. A koji žanr glazbe sviramo? Jazz. Pop. Vi odlučite.

Kao skladateljica i pijanistica ovog trija volim dijeliti svoju glazbu s vama. Čuti ćete četiri skladbe skladane zadnjih mjeseci kada smo se svi suočavali s različitim izazovima. Samo jedna skladba, Good Everything Dave, starija je od ostalih. To je prva skladba na koju sam bila ponosna. Taj blues sam posvetila velikom basistu Daveu Hollandu. Ta zahtjevna bas dionica uvijek je izazov za moje basiste. Slijedite moju lijevu ruku kako biste uhvatili melodiju.
Sljedeće sviramo Swedish Song – latino skladbu koju sam skladala kada sam živjela u Gotheborgu. Ali izbila je globalna pandemija i morala sam napustiti Švedsku. Ta me zemlja nadahnula svojom drevnom tehnikom dozivanja stoke nazvanom „Kulning“. Moju ideju možete čuti na početku pjesme. Grand Canyon je valcer – naposljetku: ja sam odrasla u Beču!
Zadnja skladba zove se Second Identity. To je zadnja koju sam napisala. Završila sam je nekoliko dana prije snimanja i za mene je veoma posebna. Moje glazbeno školovanje uključuje klasiku i jazz, ali gajim i veliku ljubav prema popularnoj glazbi. Upravo sam počela otkrivati svoj drugi identitet.

(Paula Langthaler)

Link na digitalni koncert: https://www.youtube.com/watch?v=ct2cj2_qcPQ

www.tobias-pustelnik.com
www.paulalangthaler.at

Pando Trio