Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

ZRINJEVAC U POSJETU BEČU

Hrvatski institut u Beču u okviru ciklusa “Beč kao magnet” organizira  prezentaciju monografije “Zrinjevac intimno” i Izložbu fotografija Božidara Prezelja posvećenih parku Zrinjevac“.

Predstavljanje monografije i izložba će biti pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH, a otvorit će je mr. Domagoj Marić (drugi tajnik Veleposlanstva RH u Austriji). Ponosni smo što smo u ovoj godini kulture između Republike Hrvatske i Republike Austrije, dobili priliku predstaviti najljepši zagrebački park Zrinjevac, koji je projektiran po uzoru na bečki Ring.

Monografija “Zrinjevac intimno” je izdana u želji da se na jedan poseban i intiman način obilježi 140. godina parka Zrinjevac. Koncipirana je kao niz fotografija profesionalnog umjetničkog fotografa  Božidara Prezelja (HZSU) koje na posebno intiman način otkrivaju ljepote parka. Intiman zbog toga jer je Božidar Prezelj preko 45 godina stanovnik Zrinjevca i svakodnevno promatra njegovu ljepotu te je bilježi svojim fotoaparatom. Za likovno oblikovanje monografije te postav izložbe se pobrinuo akademski slikar i grafički dizajner Vinko Pašalić, kreativni direktor Hand dizajn studija.

Priču o Zrinjevcu kroz fotografije Božidara Prezelja ispričala je autorica teksta Iva Koerbler. “Božidar Prezelj, čija je stalna adresa upravo Zrinjevac, svojim senzibilitetom stvorio je fotografije koje su ukradeni trenuci u užurbanom gradskom ritmu. Želio je pokazati raskošnu ljepotu Zrinjevca na tragu drugih velikih parkova u europskim metropolama, poput Beča, Pariza ili Londona, ali i neke tihe, intimističke, meditativne trenutke između njega i parka.”

Stoga, iskoristite ovu priliku da posjetite Austriju i budete dio ove naše male intimne priče o posjetu Zrinjevca gradu Beču.

ZRINJEVAC U POSJETU BEČU