Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.

Kultura povezuje, pokreće i posreduje

Kultura povezuje, pokreće i posreduje

Austrijski kulturni forum Zagreb dobar je primjer koji pokazuje da u središtu austrijske vanjske politike često stoji kulturni impuls – Austrija je naime već puno prije uspostave bilateralnih diplomatskih odnosa otvorila službenu kulturnu ustanovu u Hrvatskoj: povijest Austrijskog kulturnog foruma seže do 1955. godine, godine potpisivanja Državnog ugovora, kada je otvorena Austrijska čitaonica, koja je 1974. godine pretvorena u Kulturni institut, a 2001. godine u Kulturni forum.

Austrijski kulturni forum Zagreb već desetljećima ima važnu ulogu u fascinantnom okružju austrijsko-hrvatskih odnosno jugoistočnih i srednjeeuropskih veza. Pritom se ne razumije samo kao mjesto pružanja učinkovite pomoći za umjetnice i umjetnike, već i kao otvorena komunikacijska platforma za kulturne, obrazovno-političke i znanstvene interese. Promicanje suvremenog austrijskog i regionalnog umjetničkog stvaralaštva s posebnim naglaskom na mlade umjetnice i umjetnike u središtu je našeg djelovanja.

Posebna nam je namjera u što većoj mjeri pobuditi zanimanje mladih ljudi u Hrvatskoj i Austriji!

Riječ je o izazovnoj i istovremeno nadasve zanimljivoj zadaći koju možemo ostvariti jedino uz Vaš/tvoj interes i podršku.

Nadamo se da ćemo programom na ovoj internetskoj stranici, koji je osim brojnih vrhunskih kulturnih doživljaja obilježen i novim oblicima suradnje, ponuditi nešto što će izazvati i Vaše/tvoje zanimanje.