Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

WatchAUT – nova ponuda za streaming austrijskih filmova

Krajem 2021. godine na internetu je u bliskoj suradnji s austrijskim filmskim gospodarstvom osvanula nova ponuda za streaming austrijskih filmova, WatchAUT.

Do 2026. godine na platformi bi trebalo biti dostupno 1500 austrijskih filmova, od čega 1000 diljem svijeta. Osim verzija na njemačkom jeziku, stoga će biti moguće pogledati i verzije filmova na engleskom. Nakon intenzivnih pripremnih radnji u proteklim tjednima i mjesecima, platforma kreće s radom s prvih 200 filmova, od kojih je prvih stotinu već moguće pogledati u Njemačkoj i Švicarskoj.

Za početak će diljem svijeta biti dostupan manji broj filmova, koji će se svake godine povećati za dvjestotinjak naslova.

Umreživanjem s umjetnicama i umjetnicima, producenticama i producentima, filmskim festivalima, distributerima i kulturnim te obrazovnim institucijama trebalo bi se osnažiti nacionalno i međunarodno vrednovanje austrijskoga filma. Cilj je platformom WatchAUT povećati vidljivost austrijskog filma u svijetu i vlasnicima filmskih licenci osigurati dodatne prihode od prodaje prava za prikazivanje filmova.

Zadaća internacionalizacije, uključujući s njome povezanu nabavu filmskih prava te promidžbu austrijskog filma izvan njemačkog govornog područja krupan je cilj prema kojemu se kreće malenim koracima.

Ponuda filmova sastoji se uz ediciju „Austrijski film“ od vječnih klasika poput „Indije“ (1993., R: Paul Harather), „Majčinog dana“ (1993., R: Harald Sicheritz), „Sjevernog ruba“ (1999., R: Barbara Albert) i „Krivotvoritelja“ (2007., R: Stefan Ruzowitzky), novijih vrhunskih naslova poput „Quo vadis, Aida?“ (2021., R: Jasmila Žbanić, Europska filmska nagrada 2021.), „Ein bisschen bleiben wir noch“ (2020., R. Arash Riahi), „Teško je biti rođen“ (2020., R: Sandra Wollner) i „Lisica u rupi“ (2020., R: Arman T. Riahi), kao i uspješnih dokumentarnih filmova u kinodistribuciji poput „But Beautiful“ (2019., R: Erwin Wagenhofer), „Die Dohnal“ (2019., R: Sabine Derflinger) ili Slava kurvi (2011., R: Michael Glawogger).

Početna cijena iznosi 4,90 € po streamu (vrijedi 48 sati). Kao poklon za sve ljubitelje filma koji se registriraju na platformi, prvi se film može pogledati besplatno.

Filmovi koji se prikazuju streamingom pretežno su prilagođeni za osobe s poteškoćama sa sluhom ili vidom, a odgovarajuće se usluge stalno proširuju.

Link: watchaut.film

Pogledajte trailer:

WatchAUT – nova ponuda za streaming austrijskih filmova
©WatchAUT
film

ZagrebDox: Kao bubreg u loju

Film nas vodi u utopijski umjetni grad u kojem su svi ne samo jednake dobi, nego i jednakih sklonosti: pretežno bijeli pobornici Donalda Trumpa