Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

13. dani austrijske kulture u Osijeku: Revija austrijskog kratkog filma 2023.

Revija austrijskih kratkih filmova je suradnja između Akademije austrijskog filma i Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove koja postoji od 2012., a nastavlja se do danas u proširenomobliku. Revija godišnje obuhvaća one austrijske kratke filmove koji se priznanjima i festivalskim uspjesima kvalificiraju za kandidaturu za Austrijsku filmsku nagradu u kategoriji „kratkog filma“, i to po stručnom izboru filmskih kustosa s najcjenjenijih austrijskih filmskih festivala za taj format, poput VIS Vienna Shorts.

Petnaest filmova, 340 minuta filmskih doživljaja „iz pera“ četrnaestero redateljica i redatelja te jednog kolektiva umjetnica – tako bi se mogla u brojkama sažeti Revija austrijskog kratkog filma 2022. Predstavljeni filmovi vode nas na putovanja, pokazuju nam zanimljiva mjesta, stvaraju nove svjetove i predstavljaju ljude i njihove izmišljene ili stvarne živote. Promatramo jednog plesača koji naoko stoji dok se prostor oko njega kreće. Svjedoci smo toga kako filmska vrpca postaje vlakom i pripovijeda priču o analognom filmu. Putujemo Kolumbijom i Srbijom, dobivamo uvide u intergalaktički svijet opere, šetamo šumama i virimo u privatne stambene prostore.

Filmovi obuhvaćaju cijeli dijapazon tema i stilova, od aktualnih gorućih pitanja u austrijskom društvu do eksperimentalnih istraživanja velikana poput Petera Tscherkasskyja. Projekcije se odvijaju u blokovima od sat vremena uz podnaslove na engleskom jeziku.

www.facebook.com/OesterreichischerFilmpreis

https://kinematografi-osijek.hr/tjedni-pregled/

13. dani austrijske kulture u Osijeku: Revija austrijskog kratkog filma 2023.
© Österreichische Filmakademie