Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

Natječaj za Nagradu Simona Wiesenthala

Nacionalna zaklada Republike Austrije za žrtve nacionalsocijalizma, koja je osnovana pri austrijskom parlamentu, ove godine prvi put raspisuje nagradu Simona Wiesenthala. Nagrada se dodjeljuje u sjećanje na arhitekta, publicista i pisca Simona Wiesenthala, koji se cijelog života neumorno borio protiv ravnodušnosti spram zločina nacionalsocijalizma. Nagrada Simona Wiesenthala trebala bi potaknuti mnoge pojedince i organizacije da podignu svoje glasove i slijede njegov primjer.

Nagrada Simona Wiesenthala dodjeljuje se godišnje najviše trima osobama ili skupinama osoba kao priznanje za njihov osobit civilni angažman protiv antisemitizma i za poučavanje o holokaustu. Nagrada godišnje iznosi 30.000 eura i dodjeljuje se u dvjema kategorijama:

▪ civilni angažman protiv antisemtizima (7.500 eura)
▪ civilni angažman za poučavanje o holokaustu (7.500 eura)

Osim toga, dodjeljuje se glavna nagrada kao priznanje za osobit civilni angažman protiv antisemitizma i/ili za poučavanje o holokaustu, koja iznosi 15.000 eura.

Prijave se primaju elektroničkim putem do 30. rujna 2021. Poveznica s Austrijom nije nužna, ali u središtu rada predloženih dobitnica i dobitnika mora biti osobit civilni angažman protiv antisemitizma i/ili za poučavanje o holokaustu.

Detaljne informacije o nagradi, uvjeti sudjelovanja i formular za prijavu mogu se preuzeti na stranici www.wiesenthalprize.at na engleskom jeziku odnosno www.wiesenthalpreis.at na njemačkom jeziku.

Natječaj za Nagradu Simona Wiesenthala
© Parlamentsdirektion der Republik Österreich
Novosti

Prva adventska nedjelja: božićna pića iz Austrije

Vijesti

Orange The World – kampanja protiv nasilja nad ženama

Novosti

Pristup prostorijama Austrijskog kulturnog foruma