Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
Vijesti

Projekt “Translating Europe Workshop” u Zadru i Innsbrucku

U sklopu projekta „Translating Europe Workshop“, međunarodne inicijative za dijeljenje znanja između Sveučilišta u Innsbrucku i Sveučilišta u Zadru, u svibnju i lipnju održavaju se online gostujuća predavanja kojima se studentima Sveučilišta u Innsbrucku pruža uvid u niz tema povezanih s kulturom i studijem prevođenja i tumačenja u Hrvatskoj.

Riječ je o drugom dijelu projekta u okviru kojega su i zadarski studentice i studente i njihovi nastavnici i nastavnice imali priliku od austrijskih kolegica i kolega slušati izlaganja o prevoditeljstvu u Austriji i zemljama njemačkog govornog područja. Sadržaj bi radionica trebao omogućiti dvama sveučilištima da prilagode diplomski studij prevoditeljstva suvremenim trendovima i bolje pripreme studente za međunarodno umrežavanje te uspješan start na tržištu rada.

U nastavku projekta, organizirat će se tandemski program za studentice i studente kao i program za mobilnost nastavnika u sklopu mreže Erasmus između Innsbrucka i Zadra od zimskog semestra 2022./2023. Predavanja koja drže profesori iz Zadra u okviru ove razmjene mogu se objaviti u akademskom časopisu „Moderne Sprachen“.

Projekt “Translating Europe Workshop” u Zadru i Innsbrucku