Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Filmšnite: Ingeborg Bachmann – putovanje u pustinju

2023. │ ŠVICARSKA, AUSTRIJA, NJEMAČKA, LUKSEMBURG │ 111’

režija: Margarethe von Trotta • scenarij: Margarethe von Trotta  • uloge: Vicky Krieps, Ronald Zehrfeld, Tobias Resch, Basil Eidenbenz • fotografija: Martin Gschlacht • montaža: Hansjörg Weissbrich • produkcija: Tellfilm GmbH, Amour Fou Film Production GmbH, Heimatfilm GmbH + Co KG, Amour Fou Luxembourg • govorni jezik: njemački • titlovi: hrvatski • nagrade i festivali: Nominacija za Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu, Nominacija za najbolji igrani film na Međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu • žanr: igrani

U središtu filma stoji Ingeborg Bachmann, radikalna spisateljica i osoba beskompromisno odana životu i ljubavi. Film pripovijeda o životu autorice u Berlinu, Zürichu i Rimu, o njezinoj strastvenoj vezi s Maxom Frischom, njezinu putovanju u pustinju, kao i o njezinim radikalnim tekstovima i čitanjima, koji se vrte oko mota njezina života i književnosti: „Istinu je od čovjeka moguće očekivati.”

Više o filmu: https://www.swissfilms.ch/en/movie/ingeborg-bachmann-reise-in-die-wueste/DEC894BBD8DB4796B01A627683E568FC

„Filmšnite” su novi zajednički projekt Austrijskog kulturnog foruma, Goethe-Instituta Kroatien i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj posvećen predstavljanju suvremenog filma iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Projekt se 2024. godine provodi u Zadru, Zagrebu i Rijeci i donosi neke od najcjenjenijih novih naslova iz triju zemalja. Projekt se ostvaruje uz sponzorstvo ERSTE banke.

Projekcije u Zadru organiziraju se u suradnji s Kino Zonom (Centar nezavisne kulture) i uključene su u studijski program Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru uz potporu OeAD-a.

Više informacija o ulaznicama za zadarsku projekciju može se naći na stranici https://www.kino-zona.com/.

Više informacija o ulaznicama za zagrebačku projekciju može se naći na stranici https://kinokinoteka.hr/

Više informacija o ulaznicama za riječku projekciju može se naći na stranici https://www.art-kino.org/en/

film

Filmšnite: Sisi & ja

Dinamična priča o odnosu obožavane i slobodoumne austrijske carice s njezinom dvorskom damom sa Sandrom Hüller u glavnoj ulozi.

film

Filmšnite: Teorija svega

Hladnoratovski triler u švicarskim Alpama o tajnama kvantne mehanike.