Internetski preglednik koji koristite je zastario. Za optimalno iskustvo koristite neki od sljedećih preglednika.
film

Filmšnite: Sisi & ja

2023. │ NJEMAČKA, ŠVICARSKA, AUSTRIJA│ 132′

režija: Frauke Finsterwalder • scenarij: Frauke Finsterwalder, Christian Kracht • uloge: Sandra Hüller, Susanne Wolff, Georg Friedrich, Stefan Kurt, Sophie Hutter • fotografija: Thomas Kiennast • montaža: Andreas Menn • produkcija: W2 Walker + Worm Film, C-FILMS AG, DOR Film GmbH, SRF Schweizer Radio und Fernsehen, Bayerischer Rundfunk, SWR – Südwestrundfunk • govorni jezik: njemački, engleski, francuski • titlovi: hrvatski • nagrade i festivali: nominacije za najbolju žensku glavnu ulogu, fotografiju, ton i kostimografiju na Berlinaleu • žanr: igrani

Film „Sisi & ja“ se približava legendarnoj povijesnoj figuri habsburške carice iz perspektive grofice Irme, koja je imenovana njezinom dvorskom damom. Irma je smjesta fascinirana upečatljivom Sisi, koja je međutim sklona i samouništenju. Sisi sve više opčinjava Irmu, koja se smrtno zaljubljuje u slobodnu i neobuzdanu caricu, da bi je konačno poduprla pri donošenju jedne sudbonosne odluke.

Više o filmu: https://dcmstories.com/movie/sisi-ich/

„Filmšnite” su novi zajednički projekt Austrijskog kulturnog foruma, Goethe-Instituta Kroatien i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj posvećen predstavljanju suvremenog filma iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Projekt se 2024. godine provodi u Zadru, Zagrebu i Rijeci i donosi neke od najcjenjenijih novih naslova iz triju zemalja. Projekt se ostvaruje uz sponzorstvo ERSTE banke.

Projekcije u Zadru organiziraju se u suradnji s Kino Zonom (Centar nezavisne kulture) i uključene su u studijski program Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru uz potporu OeAD-a.

Više informacija o ulaznicama za zadarsku projekciju može se naći na stranici https://www.kino-zona.com/.

Više informacija o ulaznicama za zagrebačku projekciju može se naći na stranici https://kinokinoteka.hr/

Više informacija o ulaznicama za riječku projekciju može se naći na stranici https://www.art-kino.org/en/

film

Filmšnite: Sisi & ja

Dinamična priča o odnosu obožavane i slobodoumne austrijske carice s njezinom dvorskom damom sa Sandrom Hüller u glavnoj ulozi.

film

Filmšnite: Teorija svega

Hladnoratovski triler u švicarskim Alpama o tajnama kvantne mehanike.